Mi mindegyiket szeretjük, valamint beszélni is szerezünk róla, esetleg ajándékozni is szeretünk egymásnak valamilyen kis édességgel. Viszont tisztázni kellene azt a tényt, hogy három különböző fajta aprócsokoládéról van szó, ugyanis a bon-bon nem egy gyűjtőfogalom a pralinéhoz vagy a trüffelhez.
Kezdjük az első édességgel, a bon-bonnal. Nélkülözhetetlenségében igencsak megoszlanak a vélemények, az egészség centrikus emberek tartanak ettől a falatnyi édességtől, mások meg egyszerűen oda meg vissza vannak tőle. Eredetileg úgy készült a bon-bon, hogy a cukrot vízzel olvasztották, majd besűrűsítették, végül csokoládéval bevonják, végül lehűtötték az édességet és kis darabkákra vágták. Ma már rengeteg féle bon-bont készítenek, alkohollal töltött, fincsi krémmel töltött, vagy akár robbanós cukorkával töltöttet is lehet beszerezni.
Csokoládé webshop ajánlata:

Recept neked:
Nutellás Bon-bon
Hozzávalók:
- 10 dkg csokoládé (bármilyen)
- 10 dkg török mogyoró (akár lehet sima földi mogyoró)
- 3 dkg marcipán
- 3 evőkanál nutella
Elkészítés:
A csoki 1/3-át megolvasztjuk, és kikenjük vele a bon-bon formát, majd betesszük hűtőbe. Ha megdermedt, akkor a csoki 1/3-át szintén megolvasztjuk, és kikenjük vele ismét, majd hűtőbe rakjuk.
A mogyorót bevonjuk marcipánnal vékonyan, majd belehelyezzük a kikent formába. A maradék helyet nutellával kitöltjük, úgy hogy a tetején maradjon egy kicsit hely. Betesszük egy kis időre hűtőbe. Végül a maradék csokit megolvasztjuk, és szépen mindegyiknek a tetejére igazgatjuk, majd dermedésig hűtőbe tesszük.
Folytatása következik...