Új jelszó kérése
Kategóriák
Kategóriák
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Házhozszállítás

Mert szeretünk a csokiról írni
2017.04.11 13:56

Induljon jól a reggeled!

Ha George Clooney hű marad a szerepéhez (márpedig hű is maradt), akkor a kávéjához kis csokoládészeletet, vagy kekszet eszik.

Bár a kávéval kapcsolatos kultúra folyamatosan változik és fejlődik, sok embernél már összekapcsolódott egy falat aprósüteménnyel vagy egy darab csokival. Sok kávézóban, mint például a Cafe Frei is, a kávé mellet nemcsak vizet, hanem valamilyen édességet is adnak a kávé fajtájától függően.

Tekintsünk egy kicsit vissza a történelembe. A csokoládé ital fajtájában 1700 körül vált luxuscikké, valamint kicsit később, mint a kávé. Ugyanis az első kávébab szállítmány 1600-as évek elején érkezett meg Velencébe. Mikor a csokoládé ital is felkerült a kínálatban külön csokoládéházakban, olyan népszerű lett, hogy már vetekedett a kávéval, sőt Angliában például arisztokratikusabb italnak tekintették. Ezután a csokoládéházak, a kávéházakhoz hasonlóan úgynevezett híres személyiségek általi klubok alakultak ki. A két leghíresebb klub pedig a White és a Cocoa Tree volt egészen a 18. századig. A szilárd állagú csokoládék a 19. században jelentek meg, aztán a 20. század második felében vált a csoki a kávé kísérőjeként.

Nem mindegy, hogy milyen csokit, vagy kekszet eszünk a kávéhoz. Ugyanis nagyban függ a kávé fajtájától, meg a csoki minőségétől. Ha csokoládé, akkor minimum 60%-os kakaótartalomnak kell lennie, de nem baj, ha ennél keserűbb az íz, ugyanis a kesernyés íz jobban kiemeli a kávé karakterét. A gyümölcsösebb ízű kekszet vagy csokit a tejjel készült kávéhoz, a fűszeresebb (merészeknek chilis) vagy a legmagasabb kakaótartalmú csokoládét az espressóhoz ajánlják.

A University of Georgia kutatói bebizonyították, hogy igenis jó dolog a csokoládé evés a kávéhoz, ugyanis a kávé mellékhatásait (feszültség, vagy idegesség) jelentősen csökkenti.

A csokoládéwebshop ajánlata:

1

 

Esetleg ha otthon is ennél csokoládét vagy apró sütit enni a reggeli kávéhoz, valamint érdekesebbé szeretnéd tenni ezt a reggeli meghitt ébredési fázist, akkor előtte lévő nap süthetsz is valami finomat.

Recept neked:

Csokoládés pöffeteg

Hozzávalók:

-          15dkg liszt

-          10 dkg étcsokoládé

-          10 dkg margarin

-          10 dkg cukor

-          1 db tojás

-          3 dkg kakaópor

-          1 teáskanál sütőpor

-          pici só

-          2-3 evőkanál tej

-          5 dkg porcukor

Elkészítés:

-          Összeöntjük a kakaóport, a sót, a sütőport, valamint a lisztet

-          Vízgőz felett felolvasztjuk a csokit, majd a lisztes keverékhez öntjük, majd jól összegyúrjuk

-          A keverék állaga ragacsos, úgyhogy folkackba csomagolva tegyük a hűtőbe 1-2 órára.

-          A megszilárdult masszából dió nagyságú gömböket formálunk és forgassuk bele a porcukorba.

-          Sütőpapírral bélelt tepsibe tegyük a kis gombócokat, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tegyük, és 10-12 percig süssük, aztán vegyük ki és hagyjuk kihűlni a sütit

 

Köszönjük, hogy elolvastad! :)

Webáruház készítés